Scherpe prijzen

   Snelle levering

   Volg ons!

Slider 1
Slider 2

Ooggetuigen aan het woord (kerkgeschiedenis)

Meer dan vijftig reportages uit de kerkgeschiedenis
Array
Onze prijs: € 6,00
Beschrijving

Als iemand iets vertelt over een opmerkelijke gebeurtenis die hij met eigen ogen gezien heeft, is dat geen droge opsomming van allerlei feiten, maar een levendig verslag.
In dit boek zijn meer dan vijftig ooggetuigenverslagen bijeengebracht van grotere of kleinere gebeurtenissen uit de kerkgeschiedenis. Niet zozeer uit de 'grote' kerkgeschiedenis, maar vooral dingen die niet genoemd worden in de handboeken komen aan de orde.
Zo is er een verslag van een medegevangene van Jan de Bakker, de eerste martelaar in de Noordelijke Nederlanden die op de brandstapel ter dood gebracht werd, maar ook van iemand die Isaac da Costa heeft horen spreken en daarvan een impressie geeft en van een Vlaardingse jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rijssen terechtkwam en daar kennismaakte met het kerkelijke leven.

A. Bel is auteur van diverse boeken en artikelen met betrekking tot de kleine kerkgeschiedenis. Hij is uitgever bij Uitgeverij Den Hertog.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoort. Voor meer informatie: klik hier.