Scherpe prijzen

   Snelle levering

   Volg ons!

Van slavin tot koningin

Array
Onze prijs: € 5,00
Beschrijving

Het leven van koningin Esther

 

In verhaaltrant beschrijft de auteur het leven van koningin Esther om het praktisch voor iedere leeftijd toegankelijk te maken. Ook is de geestelijke strekking aan het einde van elk hoofdstuk weergegeven. De geschiedenis van koningin Esther is niet zomaar een boeiend verhaal, maar Gods voorzienigheid blinkt er bijzonder in uit, ten aanzien van de trouwe zorg voor Zijn volk in ballingschap. Hadassa (Esther) werkt als slavin bij een lakenhandelaar en wordt door Ahasveros tot koningin verkozen. Voordat de verkiezing plaats vindt, heeft de voorkeurspositie, die Hadassa te beurt valt, nogal wat voeten in de aarde bij de duizenden andere vrouwen die o de nominatie staan. Jaloezie speelt hierbij een grote rol.

Mordechai, de Jood, speelt in dit verhaal ook een belangrijke rol. Hij wenst niet voor Haman te buigen. Haman is woedend op hem en zint op wraak. Hij bedenkt een vals plan om de Joden uit te roeien. Het lot van het Joodse volk lijkt beslist. Er vindt echter een plotselinge wending plaats. Tot ergernis van Haman wordt niet hij, maar Mordechai door koning Ahasveros verhoogd. In de vete tussen Haman en Mordechai wordt duidelijk dat het God alleen is, Die de wraak toekomt. De spreuk "Wie een kuil graaft voor een ander zal er zelf in vallen", blijkt werkelijkheid in deze geschiedenis.

Een bijbels en boeiend verhaal met veel praktische en hedendaagse lessen voor jong en oud!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoort. Voor meer informatie: klik hier.