Scherpe prijzen

   Snelle levering

   Volg ons!

Het bescheiden deel der zieken

Array
Onze prijs: € 7,50
Beschrijving
Jacobus Schuts: Het bescheiden deel der zieken
 
Jacobus Schuts, afkomstig uit Vlaanderen, was als ziekentrooster werkzaam in Den Haag. Het was zijn taak om de predikanten van de gemeente te staan. Onder die predikanten waren de bekende oudvaders Simon Simonides en Willem Saldenus.
De wijze waarop Schuts zijn werk verrichte werd niet door iedereen gewaardeerd. Als geestverwant van de Nadere Reformatie hield hij zieken, ondanks tekenen van vernedering en geloof, niet zomaar voor bekeerd.
Hij wist zich geroepen om breder te maken hoe hij -op grond van hetgeen Gods Woord ons leert- zijn werk verrichtte. Hiertoe schreef hij Het bescheyden deel der siecken.
Het bevat naast ernstige waarschuwingen aan het adres van hen die niet twijfelen aan hun staat voor de eeuwigheid, zonder daarvoor de ware grond te bezitten, ook onderwijs hoe men op rechte gronden de vertroosting des Heiligen Geestes mag ontvangen op de goede weg naar de eeuwige heerlijkheid.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoort. Voor meer informatie: klik hier.