Scherpe prijzen

   Snelle levering

   Volg ons!

Geen afbeelding ingesteld

Hoe bar het was in 1929

Array
Onze prijs: € 4,50
Beschrijving
De bekende Veenendaalse publicist is opnieuw in een bijzonder vaderlands tijdvak gedoken en wel 'de barre winter van 1929', waarover door veel ouderen met ontzag wordt gesproken.
Het resultaat is deze belangwekkende - en iedere winter opnieuw weer actuele - bundel, om bij een warme kachel te lezen.
 
In de eerste plaats heeft de auteur interessante documentatie verwerkt: Unieke tabellen, b.v. met winterse temperaturen vanaf 1201 tot 1917 - Een grafisch overzicht van de winter van 1757 tot 1978. (Waren de winters vroeger echt zo veel kouder dan tegenwoordig?
 
Tevens biedt dit boek u de voorspellingen uit de befaamde Enkhuizer Almanak van 1929 en als u de werkelijkheid ermee vergelijkt, dan was deze weersvoorspeller er meestal 'glad' naast.
 
Natuurlijk ook in deze 'Rik Valkenburg' een aantal levensechte impressies van mensen die de koude 'aan den lijve' hebben ondervonden. Soms schiet je in de lach... soms schiet er een brok in je keel...

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoort. Voor meer informatie: klik hier.